Amnesty International

Sinds 1992 is het in het Sint-Pietersinstituut een traditie om deel te nemen aan de schrijfacties van Amnesty International. Ieder jaar opnieuw zetten heel wat leerlingen en leerkrachten zich in voor deze mensenrechtenorganisatie. Zo hebben we al veel mensenrechtencertificaten ontvangen.

Leerlingen van het Sint-Pietersinstituut in Turnhout zijn sociaal voelend en zijn daarom enthousiast om zich in te zetten voor Amnesty International aan de hand van schrijf-ze-vrij-dagen.

Amnesty International is vooral bekend door hun schrijfacties. Brieven schrijven is het handelsmerk van de organisatie. De massale briefschrijfacties naar gezagsdragers en ambassades van regimes die het niet zo nauw nemen met de mensenrechten, leveren al meer dan veertig jaar goede resultaten op.

Iedereen die iets wil doen om de schending van mensenrechten te stoppen, kan op die manier zijn steentje bijdragen. En dat is wat de wij op onze school al 15 jaar doen. Bovendien zijn de meest enthousiaste medewerkers nog steeds de leerlingen zelf.

Meerdere malen per jaar worden er schrijfacties georganiseerd. De leerlingenraad van het SPT wil zich hier elk jaar voor inzetten. Zij bereiden de schrijfacties voor, maken voldoende reclame en zorgen ervoor dat alles vlot verloopt tijdens de schrijfacties zelf. De reclame die deze enthousiaste bende voert, gaat nooit onopgemerkt voorbij. Ze stormen verkleed de klassen of de refter binnen, voeren een toneeltje op en geven voldoende informatie over Amnesty International en de concrete schrijfactie.